Revolusi Anak Muda

Revolusi Anak Muda

Revolusi Anak Muda Malaysia

Revolusi Anak Muda Malaysia

Gerak Kerja untuk program DSAI di Kulai Johor Diteruskan!!!!

Salam,SJ dan beberapa kawan2 baru balik dari mengedar handbill untuk program DSAI di Kulai,Johor,nampaknya ada juga respon yang baik dari rakyat di Johor ni,termasuk anak-anak muda di gerai burger yang dianggap lekeh oleh sesetengah pihak juga menyatakan sokongan,mereka ini dipergunakan oleh UMNO hanya bila memerlukan terutama masa pilihanraya,tapi bila mereka dah berada ditampuk kuasa mereka lupa pada budak-budak ni.

Bila kita tengok mat rempit tak pakai helmet,kita panggil mereka ni samseng jalanan,tapi bila orang besar tak pakai helmet tak ambil kisah pun malah diusung ke sana ke mari,Pulang dari edar handbill ni SJ pun lepak-lepak tengok blog-blog yang ada tak kira blog pembangkang mahupun cybertrooper UMNO.SJ dapat satu bahan untuk dikongsi bersama dari blog teman seperjuangan,sila baca untuk analisis adakah wajar seorang pemimpin negara melanggar undang-undang dan menjadi tontonan umum untuk rakyat.

dari blog Che'gubard

sumber gambar klik sini
Kata 1 Malaysia tetapi undang - undang berbeza.....

Gambar dibawah ialah bagaimana TPM menunjukkan contoh tidak baik iaitu menaiki motorsikal dengan tidak memakai helmet.

Masih ingat lagi sebuah filem box office yang dilakukan penyanyi terkenal dipotong adegan bermotorsikal oleh pihak pemotong dan penapis filem hanya kerana watak utama dalam filem tersebut menaiki motorsikal tetapi tidak memakai helmet kononya jangan beri contoh tak baik pada orang ramai..... tetapi kali ini semua akhbar utama siarkan pula gambar TPm tak pakai helmet.....

kedua tak ada ke polis dio kawasan itu yang nak tangkap dan saman kerana kesalahan undang - undang jalanraya.....

haha.... lepas nie ada tak anak muda berani buat report polis ke atas TPM kerana salah langgar undang - undang..... hahaha ...

kalau makcik pergi kedai naik motor tanpa helmet disaman tetapi ini...? Atau apakah pemakaian topi keledar hanya di kuatkuasakan secara berpilih-pilih!

We Will Fight and Never 'Sleeping'!!!

0 comments:

Islamic Clock

Visitor SJ

Hits Bermula 26 Mei 2010 Jam 9.10am

Mesej kepada SJ

My Blog List